Thursday 28 June 2012

Öö valge on õnn




Kätte on jõudnud aasta kõige valgem aeg.

Pole juba ammu siia jõudnud, kirjutada oleks nii palju. Mitte ükski päev pole mööda läinud tühjalt. Need on olnud täis rõõmu, õnne, ilu, VALGUST... Mõtteid tuleb üha juurde, kuid samas on mõtetest kõik vabanenud. Naudin lihtsa(l)t olemist.
Tõepoolest, kätte on jõudnud suvi. Vabadust on nii palju, et vahel kohe ei oska. Õhus on tunda merelõhna, kajakate laulu, malbet tuult, muusikat, veidike laiskust, mõttevabadust...
Selja taha on jäänud kolmandik suvest, lõkkeõhtud, koogid, saia küspetamised, sadu kilomeetreid Eestimaa looduses, rattasõidud, esimene kosutav ujumine, naermised, koosolemised armsate inimestega, kohvikutes istumised, muruniitmised, rohimised, päikeseloojangud ja -tõusud, arbuusikivikeste sülitamise meistrivõistlused, linnuvaatlustornides linnuvaatlused, teeõhtud, jalgpall, muusika, lugemisõhtud, vihmased unised hommikud, hommikukastes kõndimised, äikesetormid, lilled, maasikad, grillimised, pannkoogihommikud... Ja kõik see läheb veel kordusesse ja palju ilusat on veel ees. 


Eestimaa on ennast mulle näidanud! Nii hea on kodus!
Nüüd on siin ka mõningad üritused, mis sel suvel Eestimaa pinnal toimuvad. Ma loodan, et kohtume, mu armsad sõbrad. Kuskil seal. Sest seal on päris lihtne olla.

Wednesday 6 June 2012

Kaon suveöhe


Tundub, et suvi hakkab end lõpuks näitama. Kohe-kohe hakkab ta päriselt minu kaasteeliseks. Rändame temaga läbi 3 kuud minu elust.
Ma ei tea veel täpselt, milliseks kujuneb minu suvi. Seekord võtan ta vastu ilma eriliste plaanideta. Ainuke, mida ma tean, on see, et tahan olla rohkem iseendaga ja kasutada aega kvaliteetsemalt. Sest tegelikult on maailma kõige paremad hetked tasuta. Mittekohad on seotud raha, kohad meelerahuga.
Ma ei tea, milliseks kujuneb minu suvi, aga selles võin kindel olla, et tegelen oma hingega. Olen teadlikum. Valin linnas olemise asemel maal olemise, suurrandade asemel väikesaarte kadakad ja valged liivarannad, päikeseloojangute asemel päikesetõusud, Põhja-Eesti asemel Lõuna-Eesti väikesed külateed ja järved ning metsad, autode asemel jalgrattad, rongid ja bussid... Rohkem aiatööd, klassikalist muusikat ja jazzi ja folki, sõprade ja pereliikmetega koosolemist, kodumaa maasikaid ja vaarikaid. Rohkem kallistusi, inspiratsiooni, raamatuid, teeõhtuid, lõkkeid, tantsimisi. Rohkem reise Eestimaa pinnal, rohkem kodu, armastust, hoolimisi. Kirjutan, luuletan ja õmblen. Teen sporti, palju pilte. Niidan muru, käin saunas ja metsas. Rohkem laulu ja muusikat, proovin kitarrile uue elu sisse lüüa. Rohkem lilli ja piknikke vabas õhus. Kutsun sõbranna külla, teen kooki, korjan piparmünti/ristikut/pärnaõisi/raudrohtu, et neid paberkottidesse talve ootama jätta. Hakkan ilusaid kaarte valmistama, avastan oma koduümbrust, laulan omaette rohkem. Naeran ja naeratan. Mõtlen ja unistan. Olen.

Suvi...


~~Teele~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...